Video putopisi

Istočna Srbija i uspon na planinu Rtanj.

Veliki turistički potencijal jer Istočna Srbija stvarno ima šta da ponudi. Tvrdjave poput Rama, Golubačke tvrdjave, Djerdapske klisure i nacionalnog parka, Lepenskog Vira……Ovo su samo neke od stvarno uredjenih mesta. Ima dosta i zaboravljenih istorijskih mesta i utvrdjenja, valjda čekamo da nam i to neko drugi uradi jer mi očigledno ne znamo. U ovom delu Srbije nemamo dobrih puteva i osvetljenih tunela. Trebamo još puno da radimo kako bi pridobili turiste. Na ovom putovanju izdvajam planinu Rtanj jer je mesto neverovatno. Uživajte u video putopisu.


Propali dvorci Vojvodine.

Ideja nam je bila da pored nekih poznatih mesta obidjemo dvorce i mesta koja se i ne spominju tako često. Upravo ta mesta se i s’razlogom i ne spominju. Imaju istoriju i svoju priču ali napušteni i ostavljeni da propadaju. Neverovatna crkva iz 1200-te godine stoji usamljeno, neobeleženo, a do nje nema čak ni puta! Šta bi neke zemlje dale da imaju ovako stare gradjevine.


Jezera Bele Crkve i Vršači breg

Obišli smo dva moto skupa i ujedno napravili krug od nekih 400 kilometara. Preporuka da se posete jezera, uredjeni kampovi, ko voli da kampuje, a utvrdjenje u Vršcu ima svoju priču.