Ne dozvoli da budale vladaju!

25.02.Koliko puta ste bili u situaciji da sebi kažete “Ma šta se ja raspravljam sa budalom”?
Ovakvih scenarija, verujem ima jako puno i uglavnom okrenemo glavu, iskuliramo ili samo potvrdnim rečima ili rečenicama idemo uz “dlaku” sagovorniku bez ulaženja u dalju i dublju diskusiju.
I šta se dešava?
Oni takvi, kakvi su (mislim na te iste budale) umisle jer ste im vi to dozvolili, da su za skoro sve u pravu jer ste im opet vi to dozvolili svojim potvrdnim rečima, jer niste želeli da ulazite u glupu raspravu, i kao takvi “umišljeni” kreću da zapovedaju svojim suludim sa beskrajno glupim idejama.
Da se odmah na početku razumemo! Ovo se neće desiti posle prvog-drugog ili desetog razgovora, nego nakon par meseci ili čak godina. Dakle, za vas neprimetno i kad konačno “dignete ruke od svega”, eto ih!
Ovakvim ljudima sigurno nećete biti dobri šta god da uradite, neće vam aplaudirati,  neće vam sigurno reći “Odlično si to uradio”, “Bravo”, “To je odlična ideja, hajde da vidimo kako da uradimo”, jer sve to nisu oni smislili, negi vi i zbog toga zasluge bi išle vama, a ne njima.
Sada kada ste već ćitajući ovak tekst došli dovde i već sada se pitate “O čemu ovaj priča” zaboravite, i nemojte dalje čitati jer ovo vama nije ni namenjeno.
Oni koji razumeju već su shvatili poentu priče i svakako za njih dalje i ne moram pisati, ali ovaj tekst je namenjen onim ljudima koji su “uspavani”, a razumni i pametni ljudi.
Šta se dešava dalje?
25.02“Oni” su sada glavni, shvatate da je Vrag odneo šalu i pitate sebe kako je do ovoga došlo. Pored sebe imaju slične istomišljenike (budale), i kreću da organizuju, postavljaju nova pravila….. Vi i slični vama shvatate da ste na pogrešnom mestu, iako to niste bili na početku, dižete ruke od svega i odlazite.
Odlazite Vi, odlaze i drugi ljudi, naravno razočarani, a iza sebe ostavljate nešto u šta ste verovali i davali maksimum sebe.
Sve se ovo dešava skoro pa neprimetno i vi sada vidite i prepoznajete početak i sam kraj priče.
Pronađi način i ne dozvoli da budale vladaju! 😀 

Autor teksta: IM

Ako želiš, možeš podeliti i da ostali vide !